Pneumatske hale

Šta su pneumatske hale?

Pneumatske hale odnosno konstrukcije konstrukcije su posebna oblast u domenu tekstilne arhitekture. Po mnogo čemu specifični i genijalni ovi objekti su u nekim svojim primenama prosto nezamenljivi.

Osnovni princip funkcionisanja pneumatskih hala i objekata ovog principa, uopšte uzev, je svod formiran od membrane a podržan ili napregnut određenim nadpritiskom u unutrašnjosti objekta.

Iako osporavane zbog nekih svojih osobina, objekti pneumatske konstrukcije su i dalje nenadmašni po pitanju brzine montaže i demontaže kao i same cene objekata.

ETFE membrane - materijal budućnosti

ETFE membrane uz adekvatna inženjerska rešenja postižu odlične termoizolacione rezultate, zadržavajući lakoću i transparentnost, što ih čini jedinstvenim, ali i materijalnom budućnosti.

Posebno uspešnu primenu nalaze kod javnih objekata i objekata velikih raspona kao što su stadioni, aerodromi, železničke i autobuske stanice, pijačni i javni trgovi, šoping centri, fasade poslovnih i javnih objekata i drugo.

Jedna od najvećih prednosti ovog materijala je njegova transparentnost, koja se kreće i do 95%, male je specifične težine te spada u ultralake materijale (ispod 500g/m2).

TOP